Ajankohtaisia tapahtumia ja toimintaa Väliasemalla


Väliasema on ollut avoinna koronatilanteen aikana lähes normaalisti. Hankeassistentin toimenkuvaani on kuulunut monenlaisia konkreettisia työtehtäviä kirjoittamisen ohessa.

Työporukkamme on säilynyt terveenä ja olemme saaneet järjestää keväisiä tapahtumia yhteisesti. Ulkopuolisten asiakkaiden osalta toimipaikkamme on suljettu, mutta pihatapahtumia olemme järjestäneet onnistuneesti Vappuaattona 30.4. sekä Äitienpäivän merkeissä 8.5.

Vapputapahtumamme oli suosittu ja asiakkaita liikkui päivän aikana runsaasti. Myimme oman keittiömme paistamia tuoreita munkkeja noin 500 kappaletta klo 10-13 välisenä aikana. Äitienpäivätapahtumassa Väliaseman pihassa oli myynnissä oman ompelimomme tuotteita, kuten kasvomaskeja ja kukka-amppeleita. Lisäksi myimme keittiömme leipomia tuoreita pullia.

Tapahtumien järjestäminen on tuonut hyvää vaihtelua työpäiviimme sekä korona-arkeen.  Väliaseman eri ammattialojen työntekijät ovat antaneet tapahtumien järjestämiseen oman työpanoksensa. Jatkossakin olemme valmiina järjestämään erilaisia tapahtumia ja suunnitelmia on olemassa.

 

11.5.alkaen Väliasema käynnistää jälleen leipäjakelun. Jakeluun kuuluvat leipien lisäksi hedelmät ja vihannekset. Lahjoittajana on Nokian Citymarket. Leipäjakelu toteutetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10- 10.30. välillä Väliaseman pihassa.Tuotemäärät vaihtelevat.

Kesäkuun alussa Väliasema avautuu todennäköisesti ulkopuolisille asiakkaille, jolloin ruokailijat, kirppiksellä kävijät sekä ompelimon asiakkaat ovat jälleen tervetulleita. Ilmoitamme avautumisesta tarkemmin viikolla 22. Kesälomaa vietämme heinäkuussa, jolloin Väliasema on suljettuna 2 viikkoa: 6.7. – 19.7. välisenä aikana. Sivustojamme kannattaa seurata.

Etätyöjakson jälkeen myös hankeassistenttina toimistopäivät tuntuvat hyvältä ja toivotulta vaihtelulta. Yhteisöllisyys on osoittanut tarpeellisuutensa ja näyttäytyy voimavarana kaikkina viikon päivinä. Tapahtumia ideoidaan ja haluamme toimia aktiivisesti kokemusten tarjoajana.  Myös leipien jakaminen ulkopihallamme tuntuu tarpeelliselta korona-aikana sekä vielä sen jälkeenkin.

Otetaan kesä vastaan ja nautitaan jokainen omasta työstämme mahdollisuuksien mukaan.

Ulla Pellinen

nokianvs@gmail.com