Ammattitaitoista kuljetuspalvelua


Väliasemalla työskentelee kuljettajana 60-vuotias Ali, jonka äidinkieli on arabia. Hän on asunut Suomessa yli 20 vuotta. Alilla on paljon monipuolista työkokemusta auto- ja myyntialoilta. Alkuun hänellä oli oma elintarvikemyymälä Tampereella.

Ali hoitaa työt ammattitaitoisella otteella ja on vastuussa Väliaseman kuorma-autosta. Auto pysyy hyvässä kunnossa, sillä Alilla on taito huomata alkavat viat ajoissa. Häneltä itseltään onnistuvat hyvin esimerkiksi lamppujen vaihdot ja nesteiden lisäämiset.

Suomen kielen taitonsa Ali itse arvioi keskinkertaiseksi. Vaikka takana on vuosikymmenet Suomessa ja pitkä kielikurssi suoritettuna, edelleen hän näkee kielitaitonsa paranemiselle hyötyä, kun töissä saa puhua suomea.

Autonkuljettajan tehtävien lisäksi Ali on mukana muuttotyöntekijöiden työssä, joka on fyysisesti raskasta, usein hyvin painavienkin tavaroiden kantamista. Tulevaisuudessa Ali haluaa työskennellä tehtävissä, jotka soveltuvat paremmin hänen terveydellisiin haasteisiinsa.

Suomen kieli koetaan vaikeaksi oppia ja arabian kieleen verratessa suomen kielessä onkin paljon eroavaisuuksia. Sekä suomi, että arabia koetaan yleensä muiden kielten puhujien keskuudessa vaikeiksi oppia. Vieraskielisten kanssa keskustellessa asiat tulevat selvitetyksi, kun malttaa kuunnella ja itse ilmaisee selkeästi oman sanottavansa.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi