Asiakaspalvelua pitkällä kokemuksella


Väliasemalle saatiin maaliskuussa uusi asiakaspalvelija. 63-vuotias Marjut on työskennellyt pitkään isännöintitoimistoissa kiinteistösihteerinä. Hän aloitti työn oppisopimuskoulutuksena ja suoritti myös ylioppilastutkinnon työn ohessa.

Hänen työuransa ajoittui jaksoon, joka muutti entisaikojen manuaalisen toimistotyön tietokoneavusteiseksi. Myös työelämän muutos näkyi selkeänä. Työn stressaava kiireisyys ja työmäärän lisääntyminen, sekä muutos asiakkaiden asenteissa alkoivat korostua.

Marjut tarttui saamaansa tilaisuuteen ja tuli Väliasemalle asiakaspalvelijaksi. Hän viihtyy erinomaisesti. Työtehtävissä uutta oli ainoastaan kassakoneen käytön oppiminen ja sekin sujui hyvin jo parin viikon jälkeen. Ilmapiiri on rento ja työkaverit mukavia. On hienoa tavata eri ikäisiä ihmisiä eri ammattialoilta.

Ennen Väliasemalle työllistymistään runsaasti työpaikkahakemuksia lähetellessään Marjut huomasi, että etenkään eläkeikää lähestyviä naisia ei suosita paikkoja täytettäessä. Pitkään työelämässä toimineilla olisi kuitenkin valtavasti annettavaa. Sitä arvokasta hiljaista tietoa, jota ei opeteta kouluissa tai kursseilla. Tieto karttuu käytännön töissä ja pidempään samoissa tehtävissä toimineilta työntekijöiltä oppimalla.

Työuransa loppuvaihetta elävä Marjut aikoo siirtyä eläkkeelle Väliaseman työsuhteen päättymisen jälkeen. Sitten hän keskittyy harrastuksiin, nauttii vapaapäivistä, saattaa silloin tällöin matkustella maailmalla ja suunnittelee hankkivansa oman koiran.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi