Askel uuteen suuntaan


Hakeuduin Väliasemalle töihin, kun tavoitteenani oli hankkia työkokemusta alalta, josta minulla on jo jossain määrin aiempaa kokemusta etenkin harrastusteni kautta. Aloitin Väliasemalla muutama viikko sitten viestintätyöntekijänä. 51-vuotiaana uudelle alalle suuntaaminen on vaikuttanut nykyajassa hieman hankalalta, joten tällainen tilaisuus tuntuu onnekkaalta.

Olen ollut aktiivinen kouluttautuja ja kokeillut erilaisia ammattialoja koko tähänastisen työurani ajan, joten uuden aloittamiseen ei ollut korkeaa kynnystä. Kiinnostuksenkohteeni ja taitoni suuntautuvat voimakkaimmin luovuutta ja ideointia tarjoaville aloille, joten Väliaseman viestintätyöntekijän tehtävät some-päivitysten laatimisineen sopivat mainiosti tulevaisuudentavoitteisiini.

Kokemukseni mukaan työntekijän omat ominaisuudet ja kiinnostukset toimivat tienviittoina sille suunnalle, joka tarjoaa onnistumisen iloa ja motivaatiota jaksaa omaa arkeaan päivästä ja vuodesta toiseen. Työ voi olla niin mieluisaa, ettei se oikeastaan tunnukaan työltä.

Harrastuksestakin voi tehdä työn, jos vain omalle palvelulle tai tuotteelle riittää kysyntää. Yrittäjyyteenkään ei silti kannata hypätä suin päin. Onneksi aloilla joilla se on mahdollista, liikeideaansa voi nykyisin testailla etukäteen esim. kevytyrittäjyyden keinoin, jotta vältytään kalliilta epäonnistumisilta.

Omalla kohdallani harrastuksesta työksi –metodi toimi, kun innokas tanssiharrastukseni muuttui sivutoimiseen, samaisen tanssilajin kurssien vetämiseen kansalaisopistoissa. Työtilaisuudet voivatkin joskus ilmaantua aivan kuin luonnollisena jatkumona harrastukselle, kun on löytänyt jotakin itselleen erityisen merkittävää tekemistä.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi