Monipuolinen rakennusalan ammattilainen


Väliasemalla on vuoden alussa aloittanut uusi rakennus- ja kuljetusalan työnohjaaja, 50-vuotias Harri Koskinen. Harrilla on rakennusmestarin koulutus ja yli viisi vuotta työnjohtajan kokemusta rakennusalalta. Työnjohtotehtävistä hänellä on eri aloilta kokemusta yhteensä noin 25 vuotta.

Ennen Väliasemalle siirtymistään Harri työskenteli talotyömaalla ja kun seuraavan projektin aloitukseen tuli viivästystä, hän mietti uusia ratkaisuja uralleen. Helmikuun alussa, kuukauden verran Väliasemalla työskenneltyään, hän toteaa tehneensä oikean valinnan. On hienoa työskennellä Väliasemalla.

Harrin sanoo, että Väliasemalla on hyvä ilmapiiri. Ilmapiirin luomisessa jokaisella yksilöllä on vaikutusta kokonaisuuteen. Väliasemalla kuunnellaan toinen toistaan, puolin ja toisin. Täällä työskentely tuntuu mielekkäältä, sillä hän pystyy auttamaan sekä työkaveria, että asiakasta.

Talvikaudella Väliaseman ammattitaitoiset rakennustyöntekijät työskentelevät sisäremonttien parissa. Työtehtäviin kuuluvat esimerkiksi tapetoinnit, maalaustyöt, lattioiden pinnoitukset laminaatilla tai parketilla, sekä kaapistojen asennukset keittiöihin ja muihin tiloihin.

Kesäisin tehdään ulkotöitä, kuten ulkomaalauksia ja aitojen rakentamista. Kiinteistöjen kunnossapitotyöt sekä sisä-, että ulkotiloissa ovat Harrille tuttuja. Uusia työtilauksia otetaan vastaan koko ajan, Harri neuvoo tekemään tarjouspyynnön. Hän sanoo, että asiakkaan kannattaa kysyä mikä mieltä askarruttaa oman rakennus- tai remonttiprojektin osalta. Jos vastaus ei ole heti valmiina, siitä otetaan selvää.

Harri vastaa rakennus-remontoinnin lisäksi kuljetuspuolesta Väliasemalla. Kuljetukseen toivottaisiin piakkoin löytyvän uusi kuljettaja-muuttotyöntekijä, jolla on C-ajokortti sekä ammattipätevyys. Myös uusia muuttotyöntekijöitä tarvittaisiin joukkoon mukaan.

Harrin harrastuksiin kuuluu perinteinen hirrenveisto. Hän kaataa itse puut metsästä ja kuorii tukit kuorimaraudalla. Tulevaisuudessa näistä hirsistä syntyy savusauna mökkirantaan. Hän pitää kunnostaan huolta liikkumalla ja pitämällä yllä hyvää lihaskuntoa.

Hyvä kunto edesauttaa työssäjaksamista. Jo pieni hyötyliikunnan lisäys jokapäiväiseen elämään voi parantaa kuntoa ratkaisevasti. Pienet matkat hoituvat usein kävellen lähes yhtä nopeasti kuin autolla, mutta kävellen saa kuin huomaamattaan liikuntaa ja hyvän annoksen ulkoilmaa.

Nina
viestinta@nokianvalisaema.fi