Oppisopimuskoulutuksella uuteen ammattiin


Nokian Väliasemalla työt aloittanut keittiötyöntekijä haaveili ravintola-alasta jo ammattiuransa alkupuolella, mutta ajautui silti vuosikausiksi tehtaaseen vuorotyöhön. Nyt lapsuuskodista tuttu ala on koeajalla kertyneen työkokemuksen perusteella osoittautunut mieluisaksi, harrastuksesta on tulossa työ.

Ravintola- ja cateringalan perustutkinnon opiskelu onnistuu hienosti Väliasemalla työskennellessä. Oppisopimuskoulutus antaa hyvän mahdollisuuden toteuttaa omia ammatillisia tavoitteita. Koskaan ei ole liian myöhäistä vaihtaa alalle, joka vastaa paremmin omia kiinnostuksia tai haaveita.

Väliaseman keittiötyöntekijän mielestä oppisopimuskoulutus on hänelle sopivin opiskelumuoto juuri tässä kohdassa elämää. Työn lomassa opiskellessa työntekijälle maksetaan palkkaa, samalla kun opinnot etenevät. Määräaikaisessa työsuhteessa oleva voi jatkaa opintojaan seuraavassa työpaikassa. Lisäksi oppisopimuskoulutuksessa voi säästää matkakuluissa, kunhan löytää työpaikan omasta kotikunnasta, silloin jos alan koulutusta tarjoava ammattioppilaitos muuten olisi etäämmällä.

Oppisopimuskoulutus soveltuu monenlaisiin elämäntilanteisiin, joten se madaltaa kynnystä opiskelun aloittamiseen ja omien ammatillisten tavoitteiden saavuttamiseen. Myös työskentely Väliaseman eri ammattialoilla parantaa työllistymismahdollisuutta oman osaamisen mukaisiin työpaikkoihin. Tästä olemme viime aikoina saaneet nähdä hienoja esimerkkejä.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi