Työmarkkinatoimijoita


TE-palvelujen ylläpitämä Työmarkkinatori on uudistanut visuaalisen ilmeensä, sekä laajentanut sivustollaan olevien palvelujen valikoimaa. Sivustolta löytyy helposti monenlaista tietoa ja yhteistyökumppaneita, jotka liittyvät työllisyyspalveluihin. Aikaisempaa selkeämpi sivusto vaikuttaa nyt helppokäyttöisemmältä ja sisältää paljon tietoa aiheittain jaotelluin asiakokonaisuuksin. TE-palvelut järjestää työnhakuun liittyviä webinaareja työnhakijoille, näiden käytännön toteutus järjestetään yleensä ulkopuolisten palveluntarjoajien toimesta.

Väliasemallakin osallistutaan näihin webinaareihin, jotka antavat tietoa esimerkiksi työnhakuvelvoitteen vaatimien tehtävien oikeanlaisesta suorittamisesta tai vinkkejä entistä parempaan työpaikkahaastattelusta selviytymiseen.

Väliasema on omalta osaltaan mukana työllistämistalkoissa. Tulokset ovat rohkaisevia. Työkokeilujaksolla 85% löysi itselleen jatkoratkaisun. Väliaseman palkkatukityöllistetyistä 75% on löytänyt jatkoratkaisun. Viime aikoina etenkin useita Väliaseman rakennustyöntekijöitä, maalareita ja siistijöitä on siirtynyt uusiin, omien osaamisalojensa työpaikkoihin. Myös aiempi IT-tukihenkilömme työllistyi palkkatukityöjaksonsa päätteeksi IT-alan palveluja tarjoavaan yritykseen.

Pidemmän työttömyysjakson jälkeen Väliasemalla työskentely antaa parempia mahdollisuuksia työllistymiseen tai varmuutta hakeutua uudelleenkoulutukseen vaikkapa itselle täysin uudella alalla.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi