Valjasta sosiaalinen media apulaiseksi työnhaussa


Väliasemalla ollaan digiajan hermolla. Marja Kurkela kävi vetämässä hyvin informatiivisen koulutuksen siitä, miten somen eri kanavia voi hyödyntää työnhaussa. Useimmat ovat Facebookissa, mutta melko harvat tietävät miten työnhakua voi tehdä sitä kautta.

Marja jakoi vinkkejä myös erilaisista työnhakusivustoista. TE-palvelujen Työmarkkinatori-sivuston lisäksi on olemassa paljon hyviä väyliä avoimien työpaikkojen löytymiseen. Tunnetuimpina ehkä Duunitori ja Monsteri. Näiden lisäksi on tarjolla suuri joukko muitakin henkilöstöyritysten ylläpitämiä sivustoja. Samoin valtiolla ja kunnilla, sekä ammatillisilla etujärjestöillä on omat työpaikkailmoituksille tarkoitetut sivustonsa.

Takavuosina lähinnä vain Työvoimatoimistosta ja sanomalehtien ilmoituspalstoilta löysi tietoa avoinna olevista työpaikoista, nyt internetin ihmeellinen maailma on hajauttanut osan haettavina olevien työpaikkojen tiedoista laajemmalle. Työnhakijan digitaidot ja -tiedot paljolti määräävät, miten hyvin kukin osaa hyödyntää netin tarjontaa.

Osa yrityksistä tiedottaa työnhaustaan vain omilla sivuillaan tai somessa. Välillä voi olla tuuripeliä, osuuko tietyn yrityksen sivuille juuri oikealla hetkellä, kun sitä juuri kiinnostavinta työtä tarjotaan haettavaksi.

Monilla työtä tarjoavilla sivustoilla on mahdollisuus ottaa käyttöön vahti, joka lähettää ilmoituksen omaan sähköpostiin silloin kun paikkoja tulee hakuun. Tämä helpottaa tilanteen seuraamista. Työhakua varten voi perustaa erillisen, juuri tätä tarkoitusta palvelevan sähköpostitilin.

Myös LinkedIn -palveluun liittyminen voi parantaa mahdollisuuksia työn löytämiseen. Facebookissa voi liittyä mielenkiintoisten yritysten tai yhteisöjen seuraajiksi, mikä parantaa tiedonsaantimahdollisuuksia. Supertyönhakija voi perustaa myös Facebookissa ̶ tai vaikka Instagramissa ̶ itselleen erillisen työnhakuprofiilin, mikäli omat lemmikki-, harrastus- tai muut vapaa-ajanjulkaisut tuntuvat kuumottavan korvia mahdollisen uuden työnantajan ehkä vilkaistessa työnhakijan some-toimintaa.

Koulutuksen innoittamana Väliaseman viestintätiimissä ryhdyttiin heti aktiivisesti erilaisten väylien tutuiksi tekemiseen Väliaseman muille työntekijöille, etenkin jos jollekin somen työnhakumahdollisuudet eivät ole vielä ennestään tuttuja.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi