Iloista ompelukoneensurinaa


Väliaseman ompelimossa työskentelee ahkerasti piakkoin 60 vuotta täyttävä Siriprapa, jonka äidinkieli on thai. Hän on suorittanut Tredussa ompelijan perustutkinnon tekstiili- ja muotialalla. Suomen kieli tuntuu melko monimutkaiselta oppia, mutta Siri ymmärtää suomea ja osaa puhua sitä kohtalaisesti.

Siri arvostaa työtään Väliasemalla, hän kokee ammattitaitonsa ompelutyössä kehittyvän entisestään. Työkaverit ovat mukavia ja heidän kanssaan tiimityö sujuu tehokkaasti. Ompelimossa on sopiva työrauha, joka mahdollistaa hyvän keskittymisen ja antaa tilaisuuden omien taitojen harjoitteluun.

Siri kokee, että työskentely Väliasemalla on tuonut hänen työskentelyynsä lisää nopeutta ja ompelutaito on harjaantunut. Tulevaisuudessa hän toivoo kehittyvänsä edelleen ammattitaidossa ja oppivansa uusia asioita loputtomasti.

Vapaa-ajalla Siri harrastaa neulontaa ja virkkausta, sekä ompelua. Myös ruoanlaitto, marjastus ja sienestys, lenkkeily ja luonnossa liikkuminen ovat mieluisia ajanvietteitä. Siri ihailee suuresti suomalaista luontoa ja hänen lempivuodenaikansa ovat lämpöinen kesä ja kauniin värikäs syksy. Talven hän kokee liian kylmäksi ja pimeäksi.

Suomalainen luonto tarjoaa omaa kauneuttaan jokaisena vuodenaikana. Koko ikänsä täällä asuneet eivät välttämättä aina huomaa kaikkea ympärillämme olevaa, koska se tuntuu tavalliselta. Myös jatkuva kiire ja rutiininomainen arjen pyöritys voivat varastaa huomion meitä ympäröivältä todellisuudelta.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi