Rentouttava tuokio arjen keskellä


Väliasemalla päästiin tutustumaan rentoutuksen itsehoitomenetelmiin Mari Annalan (Mannala kehonhuolto) johdolla. Mari kertoi aluksi sekä hyvästä, että huonosta stressistä, oikeanlaisen hengityksen ja rasituksesta palautumisen merkityksestä.

Myös liikunta on elimistölle stressitila, mutta se edustaa hyvää stressiä, josta palautumisen jälkeen ihmisen valtaa hyvä olo. Hyvää stressiä ja rentoutumista voi olla myös mieluisa harrastus tai muu painostavien ajatusten nollaaminen.

Huono stressi sen sijaan aiheuttaa univaikeuksia, muistin ongelmia, ajatusten takkuilua, itkuista tai kiukkuista mielialaa. Fyysisinä oireina se voi aiheuttaa sydämen muljahduksia tai ylimääräisiä lyöntejä, muutoksia vatsan toimintaan, verenpaineen nousua ja pinnallista hengitystä.

Hengityksen rauhoittamiseen tarjoaa apua rentoutusharjoitusten tekeminen. Lyhyt harjoitus ei pienimmillään vie aikaa kuin minuutin tai pari, mutta jo siitä saa apua stressinhallintaan. Harjoitusten tekeminen ei kuitenkaan saisi muuttua uudeksi stressitekijäksi aiempien päälle, vaan sen tulisi auttaa kehoa palautumaan.

Marin opastuksella pääsimme kokeilemaan hengitysharjoitusten tekemistä, sekä pienen rentoutusharjoituksenkin lopuksi. Tilaisuudesta saimme hyödyllisiä kotiin viemisiä: harjoitusohjeita ja -vinkkejä vaikka jokapäiväiseen käyttöön.

Nina
viestinta@nokianvaliasema.fi